Feyziye MOLLAOĞLU

04.03.2015 2380

FEYZİYE MOLLAOĞLU (1901-1973)

Feyziye Mollaoğlu

Hayırseverimiz Feyziye Mollaoğlu Hanım 1901 yılında Kayseri´nin Pınarbaşı İlçesi´nde Hıt Ahmet Efendi ile Fatma Hanım´ın 4.çocuğu olarak dünyaya gelmiştir.

1917 yılında Kayseri eşrafından Emin Sudi Mollaoğlu ile evlenmiştir. Bu evlilikten ikisi erkek ikisi kız olmak üzere dört çocuğu olmuştur.

1949 yılına kadar Kayseri´de, 1949´dan 1973´e kadar İstanbul´da yaşamıştır. 1973 yılında Ankara´da vefat etmiş, naaşı İstanbul´a getirilerek Karacaahmet Mezarlığı´na defnedilmiştir.

Merhume son derece iyiliksever, talim ve terbiyeye, edebiyata çok düşkün, dost çevrelerinde saygın ve değerli bir hanımefendiydi.

Gençliğinde hayalindeki meslek öğretmenlik olup, erken evlenmesi nedeniyle gerekli tahsili yapamadığından, bu husus kendisine daima bir uhde olarak içinde kalmış idi. Eğitim hizmetlerine verdiği önem ve tutku dolayısıyla vefatından sonra hatırasına verilecek en büyük yadigarın bir eğitim müessesesi olacağını düşünerek evlatları, vasiyetine uygun olarak biri Kayseri´de diğeri doğum yeri olan Pınarbaşı-Aygörmez´de iki okul yaptırmıştır.

Adres:
KAZIMKARABEKİR MAH. DOĞANTEPE SK. FEVZIYE MOLLAOĞLU İLKÖĞRETIM OKULU BLOK NO: 53 MELİKGAZİ / KAYSERİ